Elke dag geopend
Info: bel Mathieu: 0474/64.01.39
(buitenland: 0032 474 64 01 39)
Open: ma-vrij: 11u - 18u, zat: 10u - 18u, zon vanaf 13u
(ook zonder afspraak)
Een engelse bulldog is geen hond die vaker ziek wordt of andere gezondheidsproblemen krijgt dan andere honden. De reden dat sommige mensen denken dat honden van dit ras wel vaker ziek zijn, is dat je ze wat beter in de gaten moet houden. Engelse bulldogs hebben namelijk een hoge pijngrens en daardoor is het niet zo snel op te merken wanneer er iets aan de hand is.
Voorkomen is beter dan behandelen. Kies daarom, voor de aankoop van een puppy, een goede fokker. Het is belangrijk dat niet alleen de puppy’s goed behandeld zijn, maar ook de moeder goed behandeld is. Wanneer de moeder niet gevaccineerd is of parasieten heeft, kan ze infecties of parasieten overdragen op de puppy’s. Het is daarom aan te raden om met de puppy, vlak na aankoop, naar de dierenarts te gaan om te comtroleren of de puppy gezond is en hoe het staat met de vaccinaties.
Engelse bulldogs kunnen wel eens last krijgen van huidproblemen. Zodra er iets vreemds aan de huid wordt opgemerkt is het belangrijk om ermee naar de dierenarts te gaan. Veel voorkomende huidproblemen bij een engelse bulldog zijn eczeem en acne.
Een ander gezondheidsprobleem wat wel eens bij een engelse bulldog voor kan komen is overgeven en diarree. De meest voorkomende oorzaak ervan is simpelweg te veel eten. Geef de engelse bulldog wat minder en het zou over moeten gaan. Zorg er ook voor dat hij genoeg vers water binnen krijgt, anders kan hij uitdrogen. Wanneer de symptomen aanhouden is het wel verstandig om naar de dierenarts te gaan omdat diarree ook op andere dingen kan wijzen.
Bij een ras als de engelse bulldog kan het nog wel eens voorkomen dat de maag omdraait. Dit leidt tot een pijnlijke dood binnen een paar uur. Om dit te voorkomen is het gebruik van verhoogde voerbakken aan te raden om de lucht die de honden binnen krijgen tijdens het eten, te verminderen. Ook kun je de engelse bulldog beter twee of drie kleine maaltijden geven in plaats van één grote. Geef de maaltijden ook liever niet binnen twee uur voordat je met de hond gaat wandelen of binnen een uur nadat je met de hond gewandeld hebt.
Een probleem dat bij eigenlijk alle honden voorkomt is dan ten slotte interne en externe parasieten als wormen, teken en vlooien. Hiertegen zijn veel producten te koop in drogisterijen en voor advies kun je altijd bij de huisarts terecht.